Picture sch21
Γενικά

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ Β΄ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Ενημερώνονται οι αγαπητοί γονείς και μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης σχετικά με την κατ’  εξαίρεση δυνατότητα αλλαγής Β΄ ξένης γλώσσας κατά τη φοίτησή τους στην Α΄ γυμνασίου για το Σχολικό Έτος 2024-2025 σύμφωνα με την με Αρ. Πρ. 53476/ΓΔ4/4-4-2017 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. 

Πιο συγκεκριμένα, γονείς που έχουν λόγους να επιθυμούν την αλλαγή της Β΄ ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο, μπορούν να αποστείλουν σχετική Υπεύθυνη Δήλωση στο Σχολείο μας με ψηφιακή υπογραφή ή γνήσιο υπογραφής από ΚΕΠ ή με φυσική παρουσία μέχρι και τις 17 Μαϊου 2024 όπου να αναγράφεται η αιτιολογία προκειμένου αυτή να προωθηθεί στο Γυμνάσιο φοίτησης του/της μαθητή/τριας. 

Μαθητές/τριες που θα φοιτήσουν στο 1ο Γυμνάσιο Π. Φαλήρου καθώς και στο 3ο Γυμνάσιο Π. Φαλήρου έχουν τη δυνατότητα, με την αναφερθείσα διαδικασία, να επιλέξουν ως Β΄ ξένη γλώσσα τα Ιταλικά που διδάσκονται στα συγκεκριμένα Σχολεία.

Γονείς που δεν επιθυμούν αλλαγή της Β΄ ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο δεν χρειάζεται να προβούν σε ενέργειες.  Το Σχολείο ενημερώνει το Γυμνάσιο για τη Β΄ ξένη γλώσσα που διδάχτηκε ο/η μαθητής/τρια ταυτόχρονα με την επίδοση των Απολυτηρίων στις 14/6/2024. Η επίδοση των Απολυτηρίων στα Γυμνάσια γίνεται από το ίδιο το Σχολείο μας.  Οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης παραλαμβάνουν το σχετικό Αντίγραφο Απολυτηρίου από τις εκπαιδευτικούς την ίδια ημέρα.

Σας ευχαριστούμε.